Kinderyoga/Mindfulbody for kids


Na mijn opleiding  Kinderyoga/ jongerenyoga  bij BASIC RETURN in 2011 ben ik gestart met het geven van kinderyoga/mindful body voor kinderen.

 

Dit is een bewegingsleer die is gebaseerd op oosterse en westerse bewegingsfilosofieën. Het leert kinderen/ jongeren op een eenvoudige en speelse manier zichzelf te ontspannen. Het kind leert zijn/ haar lichaam te ervaren en de signalen op een positieve manier te interpreteren. De lessen staan in het teken van het totale welzijn van het kind.

 

In de sessies gaan we op een soort ontdekkingsreis, waarin gewerkt wordt met elementen uit o.a. de Hathayoga, mindfulness, visualisaties,  rots & water en waarbij er aandacht is voor verschillende ademhalingstechnieken. Wij maken hierbij veel gebruik van zintuiglijke oefeningen, creatieve opdrachten en muziek, aangepast aan de ontwikkelingsfase van het kind.

 

Door de druk van de huidige maatschappij worden kinderen tegenwoordig aan veel prikkels blootgesteld en moeten zij tegenwoordig aan veel eisen voldoen. Met kinderyoga/ jongerenyoga kunnen kinderen leren om een goede balans te vinden tussen (over)prikkeling en ontspanning. Kinderyoga/ jongerenyoga zal een goede ondersteuning zijn voor het kind in zijn fysieke en emotionele groei.

 

De leeftijd varieert van 6 tot 18 jaar, verdeeld over meerdere groepen die ingedeeld zijn op leeftijd. 

 

De sessies vinden 1 keer per 2 weken plaats.

 

Een 5-rittenkaart kost: € 47,50

Een 10-rittenkaart kost: € 95,00

Informeer naar een gratis proefles