bewustzijnsCoaching


Ons verstand is een mooi instrument, maar soms nemen (onbewust) onze belemmerende overtuigingen het over en zien we niet meer helder wie we zijn of wat we doen. In de huidige samenleving, die veelal gericht is op mentaal krachtig zijn, kan dit een averechts effect hebben. Zonder dat we het in de gaten hebben neemt de automatische piloot het over en kan dit leiden tot overbelasting op zowel mentaal, emotioneel en fysiek vlak.

 

Er is een link tussen wat je denkt en voelt en hoe het zich uit in het lichaam. Bij bewustzijnscoaching staat, naast mentaal bewustzijn, ook het lichaam centraal en leer je luisteren naar de signalen en de taal van je lichaam.  Via een aantal methodes verdiepen we het contact met het lichaam . Zo ontdek je op een andere manier waar je tegenaan loopt. Je begrijpt het niet alleen, je doorvoelt het ook.

   

Bewustzijnscoaching kan jou  helpen met bijvoorbeeld onderstaande vragen:

 

  • Hoe zorg ik voor een betere balans in mijn leven, hoe zorg ik ervoor dat ik de juiste keuzes maak?
  • Hoe vergroot ik mijn psychologische flexibiliteit,  mijn veerkracht?
  • Wat zijn mijn persoonlijke waarden en hoe kom ik weer meer in contact met mezelf?
  • Hoe ga ik om met hoogsensitiviteit ( wetenschappelijk aangetoond persoonlijkheidskenmerk) in mijn werk en/of privé situatie? 
  • Hoe ga ik om met perfectionisme en faalangst?
  • Hoe ga ik om met stress- en burn-out klachten?
  • Hoe ga ik om met verlies (van partner/baan/gezondheid bijvoorbeeld) en de pijn die dat met zich meebrengt?

 

In mijn coaching begeleid ik je om op een zachtaardige manier om te gaan met je gedachten, gevoelens en omstandigheden,  terwijl je op weg gaat om je  doelen en dromen te verwezenlijken.

"Leer de subtiele taal van het lichaam te begrijpen"