Wie ben ik?


Ik ben Anouk Vermeulen (1980)  en ben in 2013 gestart met Praktijk I-ki.

Mijn benaderingswijze is warm, eenvoudig, direct en oprecht.  Ik werk op cognitief, fysiek en emotioneel niveau. 

 

Na mijn HBO-studies Human Resource Management en Pedagogiek ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven en in de jeugdzorg.  Mijn affiniteit heeft altijd gelegen in het ondersteunen van mensen die hun bewustzijn willen vergroten. Vandaar de voor mij logische stap om mij verder te ontwikkelen om dit gebied middels diverse opleidingen  o.a. basisopleiding ACT(acceptance commitment therapy) ,  ACTief opvoeden , NEI  Coaching, Holistic Pulsing, Touch for Health en Basic Return Kinderyoga & Mindfulness,   

 

Verder heb ik mij gespecialiseerd in Hoogsenstiviteit.  Dit is een wetenschappelijk aangetoond persoonlijkheidskenmerk. Elke van Hoof, klinische psycholoog, van de vrije universiteit Brussel deed grootschalig onderzoek naar dit onderwerp.  Het informatieverwerkingsysteem bij een persoon die hoogsensitief  is werkt anders, waardoor er sneller overprikkeling optreedt.  Van  groot belang is voldoende zelfzorg en hersteltijd.  In coaching  onderzoeken we samen waar je precies gevoelig voor bent en geef ik uitleg  over hoogsensitiviteit . Verder doen we oefeningen om je  beter te leren omgaan met deze eigenschap.

  

Al een aantal jaren mag ik ervaren hoe mensen baat kunnen hebben bij de technieken en filosofieën waar ik mee werk. Mijn overtuiging is dan ook dat elk mens uniek is, met zijn eigen karakter, gevoelens, kwaliteiten en valkuilen.

 

Ik ben aangesloten als jeugd- en gezinsprofessional  bij SKJ Kwaliteitsregister Jeugd (nr: 110006902)